
Osmaniye Belediyesi tarafından bu yıl 17-18 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Osmaniye Lezzet Festivali, yöresel tatların ve ünlü şeflerin sahne alacağı etkinliklerle gastronomi tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatmaya hazırlanıyor.
Festivalin tanıtım lansmanı Kent Müzesi Bahçesi’nde gerçekleşti.
Tanıtım etkinliğinde Osmaniye mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden toğga çorbası katılımcılara ikram edildi.
Ayrıca kurulan stantlarda kente özgü birçok yemek ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Atatürk Caddesi’nde gerçekleşecek olan festival, sadece gastronomik değil, kültürel anlamda da Osmaniye’yi vitrine taşıyacak.
Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Davarcı yaptığı konuşmada, “Bu yıl daha enerjik ve zengin içerikli bir programla herkesi bu lezzet yolculuğuna bekliyoruz” dedi.

Festivalde konuşan Millet Bahçesi Mutfak Şefi Ali Küpeli ise gastronomiyi kültürel bir köprü olarak tanımlayarak, “Festivalimize yurt içinden ve dışından birçok misafiri ağırlayacağız” dedi.
Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili Şef Koray Türk, festivale bağlı 33 dernek ve 10 bin aşçının desteği olduğunu belirterek, bu yıl da Osmaniye mutfağının güçlü şekilde tanıtılacağını ifade etti.
Gastronomi Yıldızları Derneği Başkanı Hidayet Kızıları, gençlerin sektöre kazandırılmasının önemini vurgularken, Dernek Başkan Vekili Eshabil Karaman festival organizasyon sürecine dair bilgi paylaştı.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nden Doç. Dr. Önder Yayla ise Osmaniye’nin gastronomi potansiyelinin coğrafi işaretle desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Festival boyunca gastro şovlar, yemek yarışmaları, gençlik konserleri, müzik dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle kente renk katılacak.